Youtube

Site kurma ve para kazanma


HoÅŸgeldiniz ekranını görmemiz ile birlikte Blogger hesap açmak için ilk adımı tamamlamış oluyoruz.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — HoÅŸ Geldiniz

5- Ä°kinci adımda ise Blogger’a giriÅŸ yaparak ücretsiz blogumuzu açacağız. www.blogger.com/blogger adresine gidelim. Önümüze gelen ekrandan Yeni Blog butonuna tıklayalım.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — Yeni Blog

6- Karşımıza bir pencere geliyor. Buradaki alanlara:
BaÅŸlık: Blogunuzun baÅŸlığı, yani ismi. Mesela Teknoloji Profesörü, Gezgin Bekir, AyÅŸe Mutfakta… vs.
Adres: Burada blogumuzun adresini belirliyoruz. Ziyaretçileriniz burada belirlediÄŸiniz adresi tarayıcılarına yazarak blogunuza eriÅŸebilecekler. Ya da Google gibi arama motorlarındaki sonuçlarda adresinize tıklayarak blogunuzu ziyaret edebilecekler.
Dikkat etmeniz gereken nokta, adresinizi belirlerken Türkçe karakterler (ÄŸ, ü, ÅŸ, ç, ö gibi) kullanmamak. Ayrıca tire ( — ) hariç diÄŸer iÅŸaret karakterlerini de kullanmayınız.
Bu adresi daha sonra deÄŸiÅŸtirebilirsiniz. Ä°sterseniz ücretli bir ÅŸekilde alabileceÄŸiniz www.siteniz.com gibi alan adlarını da daha sonra blogunuza baÄŸlayabilirsiniz.
Adresinizi belirlediÄŸinizde, bu adresin daha önceden alınıp alınmadığı kontor edilecektir. Adresinizin yanında Bu blog adresi uygun. ibaresini gördükte sonra devam edebiliriz.
Tema: Buradan herhangi bir tema seçimi yapabilirsiniz. Daha sonra bu temayı deÄŸiÅŸtirmeniz mümkün.
HerÅŸey tamamsa Blog oluÅŸtur! butonuna tıklayarak devam edebiliriz.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — Blog OluÅŸtur

Böylece Blogger üzerinde ücretsiz blog açma iÅŸlemi için kayıt adımını tamamlamış bulunuyoruz. Åžimdi Blogger’da yazı nasıl yayınlanır ona bakalım.
Blogger üzerinden ücretsiz blog nasıl açılır cevaplamış olduk. Artık sizin de bir blogunuz var. Şimdi sırada blogunuza içerik eklemede.
1- Blog oluÅŸtur! butonuna tıkladığımızda ana yayın sayfamız karşımıza geliyor. Burada Yeni yayın butonuna tıklıyoruz.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — Yeni Yayın

2- Karşımıza yazı alanı geliyor. Blog yazımıza bir baÅŸlık yazıyoruz. Ardından blog yazımızı yazıyoruz.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — Yazı Yazma

3- Yazı yazma alanının üstünde bulunan editör araçları butonları kullanarak yazı stillerini, renklerini düzenleyebilir, yazımıza görsel, video vs ekleyebiliriz.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — Editör Araçları

4- Yazı alanının saÄŸ tarafındaki paneldeki araçlar ile de blog yazımızı daha sonra yayınlamak üzere kaydedebilir, yazımızın ön izlemelesini yapabilir, yazımıza etiket girebilir, belirlediÄŸimiz zamanda otomatik olarak yayınlanması için zaman ayarlayabilir,
kalıcı bağlantı yani yazımızın adresini düzenleyebilir, konumumuzu atayabilir, yazımızı için yorumların açılması gibi diğer seçenekleri düzenleyebiliriz.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — Seçenekler

5- Blog yazımızı yazıp gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra aÄŸ üstte bulunan Yayınla butonuna basıyoruz.
Yazımız yayınlandıktan sonra blog yazılarımızın listelendiÄŸi bir sayfaya yönlendiriliyoruz. Burada yazımız üzerine geldiÄŸimizde çıkan seçeneklerden Görüntüle yazısına tıklayarak yazımızı blogumuz üzerinden görüntüleyebiliriz.



Blogger ile Ãœcretsiz Blog Açma — Görüntüle

6- Ve yazımız artık yayında. Ziyaretçilerimiz blog yazımızı okuyabilirler.



Yorum Gönder

0 Yorumlar